Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Teemme ilmanvaihdon mittausta ja ilmanvaihdon säätötyöt taloyhtiöistä teollisuuslaitoksiin. Mittauksen avulla havaitaan, tuleeko ilmanvaihdon kautta oikea määrä ilmaa. Ilmamäärien tarkastamisen lisäksi mittaamme ilmanvaihdosta kosteuden, ilmanpaineen, lämpötilan ja hiilidioksidipitoisuuden.

Mittauksen ja säädön avulla varmistetaan ilmanvaihdon tasapaino, eli huonekohtaisen ilmanvaihdon toimivuus, sekä oikea tuloilman ja poistoilman suhde.

Jos ilmanvaihdon lukemissa on merkkejä ongelmista, selvitämme niiden aiheuttajan. Tarvittaessa voimme tutkia ja huoltaa tai korjata koko ilmanvaihtojärjestelmän.

Toimimme pääkaupunkiseudulla, sekä Länsi-Uusimaalla, Lohjan ja Kirkkonummen kuntien alueella.

Jos haluat varmistaa ilmanvaihdon toimivuuden, tilaa mittaus ja säätö Ventrixiltä.

 

Ilmanvaihdon mittaus

Teemme ilmanvaihtomittauksen aina tarkimmalla mahdollisella tavalla. Metodejamme ovat paine-eromittaus, kuumalankamittaus ja huppumittaus. Näillä mittaustavoille voidaan selvittää kaikki ilman virtaamiseen liittyvät asiat. Tarvittaessa ilman liikkumista voidaan havainnoida myös keinosavun avulla.

 

Ilmanvaihdon mittaustulokset

Mittaustulosten perusteella paikannetaan mahdolliset ongelmat ja löydetään keinot ilmanvaihdon kunnostamiseen. Tyypillisimmin mittaus paljastaa puuttuvat tai vääränlaiset venttiilit, kanavien asennusvirheet tai vuotokohdat, puhaltimen väärän mitoituksen, kulumisen tai huollon tarpeen.

 

Ilmanvaihdon säätö

Ilmanvaihdon säätö tehdään uusien ilmanvaihtojärjestelmien asennuksen ja vanhojen järjestelmien huoltojen yhteydessä. Kun ilmanvaihdon tuloksien perusteella on korjattu pahimmat ongelmakohdat, säädetään ilmanvaihtojärjestelmä toimimaan optimaalisesti.

Mittauksen ja säädön avulla saavutetaan suunniteltu, määräysten mukainen ilmanvaihto mahdollisimman energiatehokkaasti ja äänettömästi. Taloudellisesti ja hyvin toimiva ilmanvaihto pidentää myös koneiden ja laitteiden käyttöikää.

 

SFP-luku

SFP-luku kuvaa puhaltimien sähkönkulutusta suhteessa ilmavirtaan. SFP-luku saa olla maksimissaan 2 kW/(m3/s). Raja-arvojen saavuttamiseksi tarvitaan ilmanvaihtokone, jossa on tasavirtapuhaltimet, laadukasta IV-suunnittelua ja osaavan ammattilaisen tekemän ilmanvaihdon säätö.