Ilmanvaihtokanavan puhdistus

Ventrix Oy tekee ilmanvaihtokanavien puhdistusta julkisiin kiinteistöihin, taloyhtiöille ja yritysten kiinteistöihin. Vahvan osaamisen ja hyvän kaluston ansiosta ilmanvaihtokanavan puhdistus voidaan tehdä niin suurissa kuin pienissä kohteissa tehokkaasti. Tarjoamme puhdistusta Helsingin, Espoon, Vantaan, Kirkkonummen, Lohjan ja Siuntion alueella. Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä puhdistamme koko ilmanvaihtojärjestelmän.  

Puhdistuksella parempi sisäilman laatu

Säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus on toimivan ilmanvaihdon perusta. Puhdistetussa ilmanvaihtokanavassa ilma virtaa hyvin, sisäilman hiilidioksiditaso pysyy kurissa, kanavaan ei pääse muodostumaan mikrobikasvustoja ja kiinteistön rakenteet pysyvät paremmassa kunnossa.  

Kuinka usein ilmanvaihtokanavat pitäisi puhdistaa

Ilmanvaihtokanavan puhdistustarpeen tiheys määräytyy kohteen mukaan. Omakotitalojen ilmastointikanavat olisi hyvä puhdistaa 5-7 vuoden välein, jotta ilma pysyy raikkaana ja puhtaana. Asuinkiinteistöjen ilmanvaihdon puhdistusta ei määrätä lailla, mutta julkisten rakennusten osalta tilanne on erilainen. Riippuen kiinteistön käyttötarkoituksesta, julkisten kiinteistöjen ilmanvaihdon ja ilmanvaihtokanavien puhdistus pitää tehdä joko kerran vuodessa tai vähintään viiden vuoden välein.

Ilmanvaihtokanavien puhdistusvälit

  • 5-10 vuotta – Asuinkiinteistöt (suositus)
  • 5 vuotta – Julkiset kiinteistöt (mm. vanhainkodit, koulut, sairaalat)
  • 1 vuotta – Ammattikeittiöt, teollisuustilat ja muut tilat, joissa ilmanvaihtokanaviin kerääntyy paloa herkästi levittäviä aineita paljon
Asetus ilmanvaihtokanavien ja -laitteistojen puhdistamisesta.  

Julkisten rakennusten ilmanvaihtokanavan puhdistus

Isommissa, varsinkin julkisissa kohteissa ilmanvaihtokanavaan kytketään alipaineistaja, jonka jälkeen ilmanvaihtokanava harjataan puhtaaksi. Ilmanvaihtokanavasta irronnut pöly ja lika vedetään alipaineistajaan, jonka ulostuloilma voidaan suodattaa asiakkaan toivomalle tasolle. Näin ilmanvaihtokanavan puhdistus ei aiheuta pölyhaittoja kiinteistön sisällä tai lähiympäristössä. Käytämme ilmanvaihtokanavan puhdistuksissa harjakoneita, porakoneilla pyöritettäviä vaijereita, paineilmakoneita ja 0,5 kW – 7 kW alipaineistajia.