Kuvia

Rasvanpoisto
Valmis! 100%

Rasvanpoisto operaatio Ventrixin tyylin

Lohja
Perjantai-iltana suoritimme ravintolakeittiön ilmanvaihtokanaviston rasvanpoiston Lohjalla. Työ tehdään tyypillisesti illalla, koska ravintola on päivällä toiminnassa. Ammattimaisesti käytettävä keittiön kohdepoistokanava, eli rasvakanava voi olla paloturvallisuusriski.  Ammattikeittiöiden ilmanvaihtojärjestelmän rasvanpoisto tulee suorittaa vuosittain. Jos rasvakanavan puhdistus laiminlyödään, tulipalon sattuessa  tuli voi tuhota koko kiinteistön likaista kanavaa pitkin. 

Ennen
Jälkeen

Vaikka riski on tiedossa, rasvanpoisto laiminlyödään useassa kohteessa. Pinttynyttä ja kovettunutta rasvaa on vaikea poistaa kotikonstein ja harjaamalla kanavisto ei tule yleensä puhtaaksi. Ventrixin pesumenetelmä harjaamisen sijaan puhdistaa kanavat ja poistaa paloturvallisuusriskin.

Saapuessamme paikalle olosuhteet olivat masentavia, putkista valui runsaasti juoksevaa ruskeaa rasvaa, eivätkä hajutkaan olleet kovin houkuttelevia. Aloitimme työt klo. 20:00. Ensimmäinen tehtävä on pukeutua suojavarusteisiin, johon kuuluu haalari, paksut kumikäsineet sekä turvapäähine. Suojavarusteet ovat tärkeitä, sillä kanaviston puhdistus tapahtuu vaahtomaisella, emäksisellä liuoksella, tämä ei saa joutua kosketuksiin ihon kanssa.

Kanaviston kunnon tarkistuksen jälkeen suunnittelimme työnkulun ja hoidimme myös ympäristön suojauksen. Itse työ suoritettiin vaahdottamalla rasvanpoistoainetta painepesurin avulla kanavistoon ja liuennut rasva kerättiin saaviin.

Työ eteni ilman ongelmia ja olimme valmiita muutamaa minuuttia vaille keskiyötä. Ventrix itse sekä liikkeen omistaja oli tyytyväinen työmme jälkeen.  Tältä siis näyttää ravintolan ilmanvaihtokanavan rasvanpoisto.

Ennen
Jälkeen

© Copyright 2018 – Ventrix Oy | Tietosuojaselosteemme